dimarts, 28 de desembre del 2010

Objectius


· Quins objectius tenim?
L’objectiu del grup és ajudar, acompanyant, a fer el procés de dol, per a instal·lar-se un altre cop a la vida, a una altra vida. El grup és un espai que permet expressar i compartir el que es va sentint, pensant i vivint, al llarg del procés. Podríem dir que s’ha de poder plorar per aixecar-se i seguir endavant. 


· Quin benefici aporta el grup?
Les persones arriben al grup amb sentiments de desmotivació i desvinculació de la vida, motivats per la mort de la persona estimada. No obstant la vida segueix i el grup dóna la possibilitat d’establir nous vincles que ajuden. Es comparteixen emocions molt íntimes i intenses amb molt de respecte i autenticitat, per tant s’estableix una empatia i recolzament important que faciliten la comunicació. El grup ajuda a contenir i tolerar aquestes emocions noves que van sorgint al llarg del procés.


· Per què cal aquest grup?
La societat, en general, no contempla la mort com una realitat a la qual ens hem d'afrontar. Aquest grup dóna un espai, personal, on poder compartir aquestes emocions tan intenses i culpidores amb altres persones que viuent situacions similars. 


· Procés personal
Cada persona viu el dol a la seva manera. Podríem dir que és personal i intransferible, és a dir, s’acompanya el procés però cadascú viu el seu dol. És important no comparar-se amb ningú, tan sols amb un mateix per saber com es va evolucionant i poguer valorar els petits i importants canvis que vagin arribant.